Fortinet Távmunka Megoldások

A jelen eseményei rávilágítottak arra, hogy mekkora igény lehet arra, hogy az alkalmazottak távolról dolgozhassanak.
Az üzleti folytonosság fenntartása és cége érzékeny adatainak biztonsága szempontjából azonban kulcsfontosságú, hogy a megfelelő távmunka megoldásokat válassza.

Hatékony és biztonságos távoli munkavégzés

A távmunka számos előnnyel kecsegtet: a munkavállalók elkerülhetik a munkahelyre való ingázást, rugalmasabb munkarendet állíthatnak fel és a nyugodtabb körülmények között, hatékonyabban tudják elvégezni feladataikat. Vannak olyan szituációk azonban, amikor a távoli munkavégzés lehet az egyetlen opció. Amikor olyan helyzetek állnak elő, amelyek megakadályozzák az alkalmazottak irodában való munkavégzését, a vállalatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek biztosítják az üzleti folytonosságot maximális adatbiztonság mellett.

Fontos szem előtt tartani, hogy cége nem minden alkalmazottjának van arra szüksége, hogy a vállalat minden rendszeréhez hozzáférjen. Sőt, biztonsági szempontból nem is javallt minden vállalati erőforráshoz azonos szintű hozzáférést biztosítani távmunka esetén sem. A Fortinet személyre szabható távmunka megoldásokat kínál minden vállalkozás számára, így könnyedén oszthat ki különböző jogosultságokat a Home Office-ban dolgozó munkatársak számára.

Alapszintű felhasználók

A vállalati hálózathoz való biztonságos hozzáféréshez elengedhetetlen egy alapszintű felhasználói profil kialakítása. A távmunka általános felhasználói jogosultságának kialakításához vegye számba, hogy mi az, ami minden munkatársának szüksége van a munkavégzéshez:

Amennyiben Fortinet Fortigate tűzfalakhoz FortiClient végpontvédelmi megoldást választja, munkatársai – hála az integrált VPN kapcsolatnak – biztonságosan csatlakozhatnak otthonról a vállalati rendszerekhez.
A FortiToken multifaktoros hitelesítés alkalmazásával, a bejelentkezési azonosság ellenőrzését a legmagasabb biztonsági szintre emeljük.

1/5
3/5

Kiemelt felhasználók

Kiemelt felhasználói profilt azoknak az alkalmazottaknak érdemes kialakítani, akiknek magasabb szintű hozzáférésre van szüksége a vállalati erőforrásokhoz, miközben otthonról dolgoznak. Ezen felhasználói csoportnak is javasolt a biztonságos kapcsolódási lehetőség (VPN) és a személyazonosság ellenőrzése (multifaktoros hitelesítés által) az érzékeny alkalmazásokhoz és a védett adatokhoz való hozzáféréshez. Rendszergazdáknak, informatikai támogató szakembereknek és egyéb technikai mérnököknek szükségük lehet emelt szintű hozzáféréshez, ha például párhuzamos IT-környezetben kell munkájukat elvégezni.

A kiemelt felhasználóknak érdemes FortiAP-t (hozzáférési pontot) biztosítani alternatív munkahelyükön. A FortiAP rugalmas és biztonságos kapcsolatot biztosít, miközben a vállalat FortiGate következő generációs tűzfala (NGFW) távolról kezeli azt. A tűzfal biztonsági beállításai kiterjeszthetőek a FortiAP vezetéknélküli adatforgalmára, továbbá titkosított adatforgalom jöhet létre, így biztosítva még nagyobb biztonságot a vállalat és a munkatárs otthona között. A FortiToken alkalmazásával pedig tovább növelhetjük az érzékeny adatok védelmét.

Adminisztrátorok

Az adminisztrátorok olyan alkalmazottak, akik teljes hozzáférést igényelnek a bizalmas vállalati erőforrásokhoz, még akkor is, ha otthonról dolgoznak. Rendkívül érzékeny és bizalmas információkkal dolgoznak ezért kulcsfontosságú, hogy biztonságosan tudjanak minden rendszert elérni. Ide tartozhatnak rendszergazdák, támogató technikusok, a folytonossági tervben szereplő kulcsfontosságú partnerek és ügyvezetés is.

Ezeknek a teljes hozzáféréssel rendelkező felhasználóknak az alternatív munkahelyét alternatív irodai munkahelyként kell konfigurálni. A FortiGate következő generációs tűzfal (NGFW) telepítése az adminisztrátorok számára a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja. A mesterséges intelligenciával támogatott biztonsági folyamatokkal, a FortiToken alkalmazásával és a nagy teljesítményű titkosított VPN kapcsolattal az adatátvitel és a hálózati kapcsolódás teljes biztonságban mehet végbe.

5/5

Mire lehet még vállalkozásának szüksége?

Ahány cég annyi igény. Amikor pedig a munkavállalók otthonról dolgozhatnak tovább bonyolódik a képlet.
Legyenek azonban bármilyenek az igényei, biztos lehet abban, hogy a Fortinet rugalmasan bővíthető, automatizált biztonsági és menedzselési eszközei minden vállalat számára a maximumot nyújtják.

Az alábbi alkalmazott technológiák segítségével lehetővé teheti
az üzleti folytonosságot, maximális kiberbiztonság mellett:

Fortigate

Következő generációs tűzfal integrált VPN kapcsolattal

FortiManager

AI-támogatott automatizált hálózatkezelés a nagyobb biztonság érdekében

FortiClient EMS

Maximális végpontvédelmi megoldás a FortiClient Fabric Agent számára

FortiAnalyzer

Hálózati jelentések és elemzések elkészítése

FortiAuthenticator

Az otthoni munkavégzők által használt FortiToken-ek hitelesítése

FortCASB

A felhőalapú alkalmazásokhoz való hozzáférés menedzselése

Annak érdekében, hogy a lehető legoptimálisabb Fortinet távmunka megoldást válassza, javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot!

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.