Fortinet Távmunka Megoldások

A jelen eseményei rávilágítottak arra, hogy mekkora igény lehet arra, hogy az alkalmazottak távolról dolgozhassanak.
Az üzleti folytonosság fenntartása és cége érzékeny adatainak biztonsága szempontjából azonban kulcsfontosságú, hogy a megfelelő távmunka megoldásokat válassza.

Hatékony és biztonságos távoli munkavégzés

A távmunka számos előnnyel kecsegtet: a munkavállalók elkerülhetik a munkahelyre való ingázást, rugalmasabb munkarendet állíthatnak fel és a nyugodtabb körülmények között, hatékonyabban tudják elvégezni feladataikat. Vannak olyan szituációk azonban, amikor a távoli munkavégzés lehet az egyetlen opció. Amikor olyan helyzetek állnak elő, amelyek megakadályozzák az alkalmazottak irodában való munkavégzését, a vállalatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek biztosítják az üzleti folytonosságot maximális adatbiztonság mellett.

Fontos szem előtt tartani, hogy cége nem minden alkalmazottjának van arra szüksége, hogy a vállalat minden rendszeréhez hozzáférjen. Sőt, biztonsági szempontból nem is javallt minden vállalati erőforráshoz azonos szintű hozzáférést biztosítani távmunka esetén sem. A Fortinet személyre szabható távmunka megoldásokat kínál minden vállalkozás számára, így könnyedén oszthat ki különböző jogosultságokat a Home Office-ban dolgozó munkatársak számára.

Alapszintű felhasználók

A vállalati hálózathoz való biztonságos hozzáféréshez elengedhetetlen egy alapszintű felhasználói profil kialakítása. A távmunka általános felhasználói jogosultságának kialakításához vegye számba, hogy mi az, ami minden munkatársának szüksége van a munkavégzéshez:

Amennyiben Fortinet Fortigate tűzfalakhoz FortiClient végpontvédelmi megoldást választja, munkatársai – hála az integrált VPN kapcsolatnak – biztonságosan csatlakozhatnak otthonról a vállalati rendszerekhez.
A FortiToken multifaktoros hitelesítés alkalmazásával, a bejelentkezési azonosság ellenőrzését a legmagasabb biztonsági szintre emeljük.

1/5
3/5

Kiemelt felhasználók

Kiemelt felhasználói profilt azoknak az alkalmazottaknak érdemes kialakítani, akiknek magasabb szintű hozzáférésre van szüksége a vállalati erőforrásokhoz, miközben otthonról dolgoznak. Ezen felhasználói csoportnak is javasolt a biztonságos kapcsolódási lehetőség (VPN) és a személyazonosság ellenőrzése (multifaktoros hitelesítés által) az érzékeny alkalmazásokhoz és a védett adatokhoz való hozzáféréshez. Rendszergazdáknak, informatikai támogató szakembereknek és egyéb technikai mérnököknek szükségük lehet emelt szintű hozzáféréshez, ha például párhuzamos IT-környezetben kell munkájukat elvégezni.

A kiemelt felhasználóknak érdemes FortiAP-t (hozzáférési pontot) biztosítani alternatív munkahelyükön. A FortiAP rugalmas és biztonságos kapcsolatot biztosít, miközben a vállalat FortiGate következő generációs tűzfala (NGFW) távolról kezeli azt. A tűzfal biztonsági beállításai kiterjeszthetőek a FortiAP vezetéknélküli adatforgalmára, továbbá titkosított adatforgalom jöhet létre, így biztosítva még nagyobb biztonságot a vállalat és a munkatárs otthona között. A FortiToken alkalmazásával pedig tovább növelhetjük az érzékeny adatok védelmét.

Adminisztrátorok

Az adminisztrátorok olyan alkalmazottak, akik teljes hozzáférést igényelnek a bizalmas vállalati erőforrásokhoz, még akkor is, ha otthonról dolgoznak. Rendkívül érzékeny és bizalmas információkkal dolgoznak ezért kulcsfontosságú, hogy biztonságosan tudjanak minden rendszert elérni. Ide tartozhatnak rendszergazdák, támogató technikusok, a folytonossági tervben szereplő kulcsfontosságú partnerek és ügyvezetés is.

Ezeknek a teljes hozzáféréssel rendelkező felhasználóknak az alternatív munkahelyét alternatív irodai munkahelyként kell konfigurálni. A FortiGate következő generációs tűzfal (NGFW) telepítése az adminisztrátorok számára a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja. A mesterséges intelligenciával támogatott biztonsági folyamatokkal, a FortiToken alkalmazásával és a nagy teljesítményű titkosított VPN kapcsolattal az adatátvitel és a hálózati kapcsolódás teljes biztonságban mehet végbe.

5/5

Mire lehet még vállalkozásának szüksége?

Ahány cég annyi igény. Amikor pedig a munkavállalók otthonról dolgozhatnak tovább bonyolódik a képlet.
Legyenek azonban bármilyenek az igényei, biztos lehet abban, hogy a Fortinet rugalmasan bővíthető, automatizált biztonsági és menedzselési eszközei minden vállalat számára a maximumot nyújtják.

Az alábbi alkalmazott technológiák segítségével lehetővé teheti
az üzleti folytonosságot, maximális kiberbiztonság mellett:

Fortigate

Következő generációs tűzfal integrált VPN kapcsolattal

FortiManager

AI-támogatott automatizált hálózatkezelés a nagyobb biztonság érdekében

FortiClient EMS

Maximális végpontvédelmi megoldás a FortiClient Fabric Agent számára

FortiAnalyzer

Hálózati jelentések és elemzések elkészítése

FortiAuthenticator

Az otthoni munkavégzők által használt FortiToken-ek hitelesítése

FortCASB

A felhőalapú alkalmazásokhoz való hozzáférés menedzselése

Annak érdekében, hogy a lehető legoptimálisabb Fortinet távmunka megoldást válassza, javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.