Így teheti még biztonságosabbá a Microsoft 365-öt

A Microsoft 365 (korábbi nevén Office 365) már régóta az egyik legnépszerűbb felhős üzleti szolgáltatás, aminek használatával bármikor, bárhonnan elérhetjük a legfontosabb irodai szoftvereket. A Microsoft 365 népszerűsége tovább nőtt, amikor a koronavírus-járvány következtében tömegesen kényszerültek az emberek otthoni munkavégzésre.

A felhős irodai munka elterjedésével sok cég felszámolta régi email-védelmet, mivel úgy gondolták, hogy a felhős alkalmazások részét képező megoldások magukban is elegendő védelmet nyújtanak.

A Microsoft kétféle vírusvédelmet is biztosít a Microsoft 365 felhasználói számára. Ezek az Exchange Online Protection (EOP), és az Advanced Threat Protection (ATP). Bár ezek a programok alapvetően alkalmasak a munkakörnyezet, az infrastruktúra védelmére, a mai, minden korábbinál több és kifinomultabb támadásnak kitett világban ennél többre van szükség. Megoldást jelent a Fortinet Dynamic Cloud Security csomagja, benne a FortiMail alkalmazás, ami felerősíti a Microsoft  365 vírusvédelmi kapacitásait, illetve biztonságosabbá teszi a felhővel való kapcsolatot.

Így erősítse meg a Microsoft 365 védelmét

A kiberbiztonsági szoftverek felépítése, az alkalmazott megoldások valószínűleg csak a témában járatos szakembereket hozzák izgalomba. Az átlagos üzleti felhasználókat leginkább az érdekli, mennyire képes egy alkalmazás megvédeni munkakörnyezetüket. Egy ilyen felhasználó nem akar a biztonsági programok tesztelésével, összehasonlításával foglalkozni. Jobb is ezt az erre szakosodott szakemberekre hagyni. A legismertebb tesztlaborok rendszeresen közzéteszik eredményeiket: Virus Bulletin Spam (VBSpam) Report, ISCA Advance Threat Defense (email), SE Labs Email Security Gateway Test Report.

A SE Labs legfrissebb jelentése egy olyan tesztről számol be, ahol a vezető e-mailbiztonsági szoftvereket élő, célzott támadásoknak tették ki. Ez a vizsgálat is megerősítette, hogy a Microsoft 365 védelmi rendszere egy átlagos helyzetben ugyan kielégítő teljesítményt nyújt, de célzott támadások kivédésére további, harmadik féltől származó megoldásra van szükség.

A valós támadásokat nagyon jól modellező helyzetben a Fortinet FortiMail megoldása kiugróan jól szerepelt, a konszolidált eredmények alapján a “Megbízható Pontosság”  (True Accuracy) minősítést kapta. A FortiMail képes volt a szimulált fenyegetéseket rendkívül pontosan kiszűrni, amivel az e-mailbiztonsági szoftverek elitcsapatába került.

A Fortinet a többi független tesztlaborban is kitűnő eredményeket ért el. A Virus Bulletin jelentése többek közt kiemeli, hogy a Fortinet nagyon kevés fals pozitív jelzés mellett képes kiszűrni a fenyegetéseket. Negyedéves összehasonlító elemzésükben egyebek mellett az olvasható, hogy 99,84 százalékos eredményével a Fortinet a leghatékonyabb SPAM detektor, miközben a téves (fals pozitív) jelzések száma nulla.

Az ICSA tesztje megerősítette a Virus Bulletin megállapításait: Az 5 hetes intenzív tesztelés után úgy találták, hogy a Fortinet FortiMail a fenyegetések 99,8 százalékát észlelte, miközben a hibás (fals pozitív) riasztások aránya mindössze 1,6 százalék alatt volt. Hasonló eredményeket csak a legjobb kibervédelmi termékek produkáltak.

A Microsoft 365 fejlett védelme a Fortinet Security Fabric használatával

Security Fabric kiberbiztonsági platformján keresztül a Fortinet a legszélesebb körben alkalmazható, felhőre előkészített megoldást kínál, ami hatékonyan egészíti ki a Microsoft 365 beépített kibervédelmét. A Fortinet együttműködik a Microsofttal, így a Microsoft 365-ba szorosan integrálódó szoftvert tudott kialakítani. Ez a megoldás felhasználható a telepített, hibrid, vagy akár multi-cloud környezetben is. A Fortinet Security Fabric egyebek mellett a következőket kínálja:

Összefoglalás

A hagyományos Office csomagot kiváltó Microsoft 365 cégek milliói számára biztosítja az alapvető irodai alkalmazásokat. A szoftver kiugró népszerűsége miatt ez a felhős megoldás a hackerek kedvelt célpontja. Bár a Microsoft alapvető védelmi megoldásokat épített be a Microsoft 365-be, az egyre kifinomultabbá váló kibertámadások ellen ezek nem nyújtanak teljes védelmet.

A Microsoft 365 elleni kibertámadások nem egyszerűen csak néhány irodai funkciót veszélyeztetnek. A rendszer meghackelésével a kiberbűnözők a cég informatikai rendszereibe bejutva óriási károkat okozhatnak. A Microsoft 365-tel szorosan együttműködő Fortinet megoldásokkal ugyanakkor nemcsak az irodai szoftvereit, de egész cégét is biztonságosabbá teheti.

Legutóbbi híreink

Böngésszen biztonságosan a FortiClient VPN segítségével!

Videó lejátszása
04 október
Regisztráljon most!

Fortinet 3 napos oktatás | 2021Q4

HRP Oktatóterem

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.