Így teheti még biztonságosabbá a Microsoft 365-öt

A Microsoft 365 (korábbi nevén Office 365) már régóta az egyik legnépszerűbb felhős üzleti szolgáltatás, aminek használatával bármikor, bárhonnan elérhetjük a legfontosabb irodai szoftvereket. A Microsoft 365 népszerűsége tovább nőtt, amikor a koronavírus-járvány következtében tömegesen kényszerültek az emberek otthoni munkavégzésre.

A felhős irodai munka elterjedésével sok cég felszámolta régi email-védelmet, mivel úgy gondolták, hogy a felhős alkalmazások részét képező megoldások magukban is elegendő védelmet nyújtanak.

A Microsoft kétféle vírusvédelmet is biztosít a Microsoft 365 felhasználói számára. Ezek az Exchange Online Protection (EOP), és az Advanced Threat Protection (ATP). Bár ezek a programok alapvetően alkalmasak a munkakörnyezet, az infrastruktúra védelmére, a mai, minden korábbinál több és kifinomultabb támadásnak kitett világban ennél többre van szükség. Megoldást jelent a Fortinet Dynamic Cloud Security csomagja, benne a FortiMail alkalmazás, ami felerősíti a Microsoft  365 vírusvédelmi kapacitásait, illetve biztonságosabbá teszi a felhővel való kapcsolatot.

Így erősítse meg a Microsoft 365 védelmét

A kiberbiztonsági szoftverek felépítése, az alkalmazott megoldások valószínűleg csak a témában járatos szakembereket hozzák izgalomba. Az átlagos üzleti felhasználókat leginkább az érdekli, mennyire képes egy alkalmazás megvédeni munkakörnyezetüket. Egy ilyen felhasználó nem akar a biztonsági programok tesztelésével, összehasonlításával foglalkozni. Jobb is ezt az erre szakosodott szakemberekre hagyni. A legismertebb tesztlaborok rendszeresen közzéteszik eredményeiket: Virus Bulletin Spam (VBSpam) Report, ISCA Advance Threat Defense (email), SE Labs Email Security Gateway Test Report.

A SE Labs legfrissebb jelentése egy olyan tesztről számol be, ahol a vezető e-mailbiztonsági szoftvereket élő, célzott támadásoknak tették ki. Ez a vizsgálat is megerősítette, hogy a Microsoft 365 védelmi rendszere egy átlagos helyzetben ugyan kielégítő teljesítményt nyújt, de célzott támadások kivédésére további, harmadik féltől származó megoldásra van szükség.

A valós támadásokat nagyon jól modellező helyzetben a Fortinet FortiMail megoldása kiugróan jól szerepelt, a konszolidált eredmények alapján a “Megbízható Pontosság”  (True Accuracy) minősítést kapta. A FortiMail képes volt a szimulált fenyegetéseket rendkívül pontosan kiszűrni, amivel az e-mailbiztonsági szoftverek elitcsapatába került.

A Fortinet a többi független tesztlaborban is kitűnő eredményeket ért el. A Virus Bulletin jelentése többek közt kiemeli, hogy a Fortinet nagyon kevés fals pozitív jelzés mellett képes kiszűrni a fenyegetéseket. Negyedéves összehasonlító elemzésükben egyebek mellett az olvasható, hogy 99,84 százalékos eredményével a Fortinet a leghatékonyabb SPAM detektor, miközben a téves (fals pozitív) jelzések száma nulla.

Az ICSA tesztje megerősítette a Virus Bulletin megállapításait: Az 5 hetes intenzív tesztelés után úgy találták, hogy a Fortinet FortiMail a fenyegetések 99,8 százalékát észlelte, miközben a hibás (fals pozitív) riasztások aránya mindössze 1,6 százalék alatt volt. Hasonló eredményeket csak a legjobb kibervédelmi termékek produkáltak.

A Microsoft 365 fejlett védelme a Fortinet Security Fabric használatával

Security Fabric kiberbiztonsági platformján keresztül a Fortinet a legszélesebb körben alkalmazható, felhőre előkészített megoldást kínál, ami hatékonyan egészíti ki a Microsoft 365 beépített kibervédelmét. A Fortinet együttműködik a Microsofttal, így a Microsoft 365-ba szorosan integrálódó szoftvert tudott kialakítani. Ez a megoldás felhasználható a telepített, hibrid, vagy akár multi-cloud környezetben is. A Fortinet Security Fabric egyebek mellett a következőket kínálja:

Összefoglalás

A hagyományos Office csomagot kiváltó Microsoft 365 cégek milliói számára biztosítja az alapvető irodai alkalmazásokat. A szoftver kiugró népszerűsége miatt ez a felhős megoldás a hackerek kedvelt célpontja. Bár a Microsoft alapvető védelmi megoldásokat épített be a Microsoft 365-be, az egyre kifinomultabbá váló kibertámadások ellen ezek nem nyújtanak teljes védelmet.

A Microsoft 365 elleni kibertámadások nem egyszerűen csak néhány irodai funkciót veszélyeztetnek. A rendszer meghackelésével a kiberbűnözők a cég informatikai rendszereibe bejutva óriási károkat okozhatnak. A Microsoft 365-tel szorosan együttműködő Fortinet megoldásokkal ugyanakkor nemcsak az irodai szoftvereit, de egész cégét is biztonságosabbá teheti.

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.