Miért vannak a KKV-k a kiberbűnözők célkeresztjében?

A kisvállalkozások között még mindig nagyon elterjedt az a tévhit, hogy ők nincsenek veszélyben, a kibertámadások csak a “nagyok” ellen irányulnak. A valóság azonban éppen az, hogy mivel a nagyobb cégek korábban már megtanulták a leckét,  egyre hatékonyabban védik magukat, a hackerek figyelme a KKV-k felé fordult. Mindezt jól mutatják a számok: az elmúlt években a kisvállalkozások ⅔-át érte már olyan kibertámadás, ami adatvesztéssel, vagy leállással járt.

Sokakban él még a kép azokról a hackerekről akik a NASA, vagy a CIA rendszereit is képesek feltörni, hogy saját közösségükben ezzel “trófeát” szerezzenek. A mai hackerek többsége nem ilyen, hanem közönséges kiberbűnöző. Ők gyakran nem is saját szakállukra dolgoznak – a szerverek, weboldalak ellen támadások megszervezése és kivitelezése mára olyan szolgáltatássá vált, amit évről évre egyre többen vesznek igénybe.

A fenti veszélyeket felismerő, és tudatosító kisvállalkozások sincsenek egyszerű helyzetben. Régen elmúltak már azok az idők, amikor egy egyszerű vírusirtó megfelelő védelmet nyújtott. Ma már csak az olyan komplex megoldások hatásosak, melyek az informatikai rendszer monitorozásnál a veszélyforrások elemzéséig minden területére kiterjednek.

A hatékony kibervédelem egyik legnagyobb akadálya a szakemberhiány. A megfelelő, képzett informatikusok megszerzése és megtartása minden KKV számára komoly gondot jelent. Ezért is fontosak azok a megoldások, melyek külső tudást, szakértelmet képesek behozni a kibervédelembe.

A kibervédelmet nem szabad csak a szoftverekre és az informatikusokra bízni. Az egyik legnagyobb kiberbiztonsági kockázati tényezőt maguk a munkatársak jelentik. A jelszavak nem megfelelő kezelése, a megbízhatatlan weboldalak látogatása, az ismeretlen csatolmányok megnyitása komoly károkat  okozhatnak. A munkatársak kibervédelmi oktatása a védekezés egyik leghatékonyabb formája.

Ha nem akarja, hogy értékes céges adatai illetéktelen kezekbe kerüljenek, ha el kívánja kerülni, hogy cége működését megbénítsa egy zsarolóvírus, védekezni kell. Nem mindegy azonban, hogyan. Erről szól az alábbi inforgrafikánk.

Érdekesnek találta az olvasottakat?
Infografikánkat akár le is töltheti!

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.