Hálózatbiztonsági megoldások KKV-k részére

"Az IT-felelősök a vállalat hálózati forgalmának 45 százalékát nem tudják azonosítani. Azzal sincsenek tisztában, milyen alkalmazások futnak a rendszerben.
A hálózatbiztonságért felelős informatikusok 80 százaléka szerint a cégük informatikai rendszerében alkalmazott tűzfal nem nyújt elegendő védelmet.”

Ezek a megdöbbentő mondatok ugyan egy 2018-ban publikált nemzetközi szakmai jelentésből származnak, de joggal feltételezzük, hogy a helyzet azóta sem javult.

Különösen nagy veszélyben vannak a költségekre különösen érzékeny kisvállalkozások, melyek gyakran az informatikai, különösen pedig a hálózatvédelmi kiadásaikon próbálnak takarékoskodni. Téves hozzáállás ez, hiszen az elmúlt években számtalanszor bebizonyosodott, hogy a kiberbűnözők stratégiája megváltozott, ma már a bankok, nagyvállalatok mellett a kisvállalkozások is a támadások kedvelt célpontjai.

Biztonság a cégen kívül

A koronavírus-járvány következtében sok közepes- és nagyvállalati dolgozó is hirtelen “home office-ba” kényszerült. Ez egyben azt is jelenti, hogy a védett irodai környezetből hirtelen minden hálózatvédelem nélküli környezetbe kerültek ezek az emberek és velük együtt a cég adatainak jelentős része. (Csak nagyon kevés cég volt képes megfelelő védelmet biztosítani az otthonról dolgozó kollégák számára.) Bár sok cég dolgozik már irodái újranyitásán, máris látszik, hogy az otthonról végzett munka a következő években sokkal elterjedtebb lesz, mint az korábban volt. A céges adatok, információk védelmében mindenképpen fontos a home office-ok átfogó hálózatbiztonsága is.
Videó lejátszása

Hálózatbiztonsági megoldások a KKV-k számára

A kis- és középvállalkozások számára nem megfelelőek a bonyolult, állandó felügyeletet igénylő hálózatbiztonsági megoldások. Olyan átfogó, megfizethető, automatizált rendszereket igényelnek, melyek egyszerűen kezelhetővé és átláthatóvá teszi a hálózati infrastruktúrát. Fontos, hogy egy ilyen rendszer egyszerre nyújtson védelmet az adathalászat, a zsarolóvírusok és a többi kibertámadás ellen.

A Fortinet UTP (Unified Threat Protection –  egységes fenyegetés elleni védelem) megoldása tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak. Az UTP csomag része a tűzfal, az antivírus/antispyware, az e-mail szűrés, a végpontvédelem, a web- és URL szűrés, a vezetéknélküli- és vezetékes kapcsolatok védelme, a  malware védelem, a behatolás detektálás- és megelőzés, az alkalmazásvezérlés, a kétfaktoros hitelesítés, a biztonságos futtatókörnyezet (sandboxing), az SSL vizsgálat, és a VPN is.

Ellenőrzött forgalom

A Fortinet UTP, illetve az abban alkalmazott FortiGate tűzfal speciális tulajdonsága, hogy követni lehet az alkalmazások mozgását a hálózatban. Így bármelyik időpillanatban tudható, mi is folyik ott.

Sok dolgozó napjait nehezíti meg a túl szigorú hálózati korlátozás. Ma, amikor az emberek a legkülönbözőbb alkalmazásokat használják munkájuk során, komoly bosszúságot és jelentős időveszteséget okozhat egyes, fontos alkalmazások automatikus letiltása. A Fortinet UTP lehetővé teszi az egyes alkalmazások megvizsgálását, használatuk ideiglenes, vagy szelektív (akár egyetlen felhasználó korlátozott) engedélyezését.

Biztonságossá tett WiFi

A nagy irodákban a legtöbben még ma is a vezetékes hálózaton keresztül kapcsolódnak az informatikai rendszerbe. A KKV-k világában és home office-ban viszont a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolódás az általános. Miközben a WiFi használata rendkívül kényelmes, fontos tudni, hogy a  legsérülékenyebb, a legkönnyebben kompromittálható, és a legnehezebben védhető pontja a hálózatnak. Az okoseszközök, és az IoT világában egyre több és több, részben nem professzionális használatra szánt  eszköz csatlakozik, munkahelyi szinten is WiFi-n keresztül.

A vezetéknélküli, ezen belül a WiFi  kapcsolatok biztonságát a Fortinet egyszerűen menedzselhető és rugalmasan bővíthető hozzáférési pontjaival, a FortiAP-k segítségével biztosíthatja. A FortiAP-ok a FortiGate tűzfalakba integrált menedzsment, vagy felhőalapú menedzsment segítségével is vezérelhetők. Mivel a FortiAP egységek vezérlése központilag lehetséges, telepítésük rendkívül egyszerű, nem igényel technikai tudást.

Összefoglalás

A hálózatbiztonság a magánszemélyektől a KKV-kon át a nagyvállalatokig mindenki számára kiemelt fontosságú terület. A kisvállalatok nem képesek egy bonyolult, egyedi rendszer kiépítésére. Számukra egy olyan, az összes fontos rendszer magába foglaló csomag, mint a Fortinet UTP jelenti a megoldást.

Tudjuk, hogy feltörhetetlen rendszerek nincsenek. A Fortinet UTP azonban olyan biztonságos környezetet teremt, ami a legtöbb kiberbűnözőt képes távol tartani.

Szabja saját igényeire a kisvállalati és az otthoni munkavégzéshez használható Fortinet eszközöket!

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.