CTAP kibervédelmi- és tűzfaltesztelés – most ingyen!

“Egészséges ember az, akit mi még nem vizsgáltunk…”

Gyakran így van ez a céges informatikai hálózatokkal is: látszólag nincs semmi baj, csak mikor készül egy alapos átvilágítás derül ki, mekkora veszélyben is van az egész vállalkozás.

A céges hálózat alkalmazások, felhasználók és tartalmak közötti interakciók komplex együttese. Ezt a hálózatot egyre kifinomultabb fenyegetések – adathalász szoftverek, zsarolóvírusok, botnetek és fejlett malware-ek veszélyeztetik. Az összetett fenyegetések menedzseléséhez jobb rálátás és nagyobb teljesítmény szükséges, mint amit a hagyományos tűzfalak nyújtani tudnak.

A CTAP, vagyis a Cyber Threat Assessment Program  (kiberfenyegetés-értékelő program) a Fortinet ingyenes segítsége ahhoz, hogy tisztán láthassa, mi is történik cége informatikai hálózatában.

Biztonság a cégen kívül

A CTAP a  FortiGate hálózatbiztonsági platformját alkalmazza az Ön rendszerében belső szegmentációs tűzfalként (ISFW). A FortiGate révén így korábban elképzelhetetlen betekintést kap sajt rendszere biztonságáról, a fenyegetések megelőzéséről, a felhasználók produktivitásáról, a hálózat kihasználtságáról. A CTAP természetesen semmiféle fennakadást, vagy késleltetést nem okoz a rendszer működésében.

Hogy működik a CTAP tűzfalteszt?

1.

Telepítés: Az előre egyeztetett időpontban kiszáll az Ön telephelyére a Fortinet mérnöke. Telepíti a FortiGate tűzfalat és elvégzi a szükséges beállításokat.

2.

Adatgyűjtés, ellenőrzés. A CTAP segítségével a rendszeréből kinyert adatokat a legfejlettebb módszereket és technológiákat alkalmazó FortiGuards Lab ellenőrzi. Ez a szakasz a hálózat méretétől és komplexitásától függően 3-7 munkanapot vesz igénybe.

3.

Elemzés, jelentés készítése. A kinyert adatokból készül egy riport. Ez a munkafolyamat az adatok kézhezvételét követően átlagosan 2 napot vesz igénybe.

Videó lejátszása

Mit tudhat meg a CTAP tűzfalteszt segítségével?

Az eddig elvégzett CTAP tesztek a következőket mutatták meg a tesztelt hálózati rendszerekről:

A fenti számok a korábban elvégzett  CTAP elemzések átlagai.

A CTAP nélkül ezen információk nem derülnének ki. Frusztráló ezekkel a problémákkal szembesülni, de jobb mielőbb beavatkozni és elkerülni a még nagyobb problémákat.

Miről szól a Cyber Threat Assessment Report?

A Cyber Threat Assessment Report nem egyszerűen csak egy mérési jegyzőkönyv. Tartalmazza azokat az ajánlott lépéseket, melyek enyhíthetik a biztonsági problémákat, csökkenthetik a fenyegetettséget, javíthatják a hatékonyságot és a hálózat  kihasználtságát.

A kézhez kapott elemzésből részletes képet kap arról, hogy:

Összegzés

Ahhoz hogy javítani tudjon cége informatikai hálózata minőségén, teljesítményén, először pontos képet kell kapnia annak működéséről. A Fortinet CTAP elemzése segítségével olyan, átfogó képet kap, ami lehetővé teszi hálózatvédelmi rendszere továbbfejlesztését.

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.