CTAP kibervédelmi- és tűzfaltesztelés – most ingyen!

“Egészséges ember az, akit mi még nem vizsgáltunk…”

szólt K. professzor híres mondása.

Gyakran így van ez a céges informatikai hálózatokkal is: látszólag nincs semmi baj, csak mikor készül egy alapos átvilágítás derül ki, mekkora veszélyben is van az egész vállalkozás.

A céges hálózat alkalmazások, felhasználók és tartalmak közötti interakciók komplex együttese. Ezt a hálózatot egyre kifinomultabb fenyegetések – adathalász szoftverek, zsarolóvírusok, botnetek és fejlett malware-ek veszélyeztetik. Az összetett fenyegetések menedzseléséhez jobb rálátás és nagyobb teljesítmény szükséges, mint amit a hagyományos tűzfalak nyújtani tudnak.

A CTAP, vagyis a Cyber Threat Assessment Program  (kiberfenyegetés-értékelő program) a Fortinet ingyenes segítsége ahhoz, hogy tisztán láthassa, mi is történik cége informatikai hálózatában.

Biztonság a cégen kívül

A CTAP a  FortiGate hálózatbiztonsági platformját alkalmazza az Ön rendszerében belső szegmentációs tűzfalként (ISFW). A FortiGate révén így korábban elképzelhetetlen betekintést kap sajt rendszere biztonságáról, a fenyegetések megelőzéséről, a felhasználók produktivitásáról, a hálózat kihasználtságáról. A CTAP természetesen semmiféle fennakadást, vagy késleltetést nem okoz a rendszer működésében.

Hogy működik a CTAP tűzfalteszt?

1.

Telepítés: Az előre egyeztetett időpontban kiszáll az Ön telephelyére a Fortinet mérnöke. Telepíti a FortiGate tűzfalat és elvégzi a szükséges beállításokat.

2.

Adatgyűjtés, ellenőrzés. A CTAP segítségével a rendszeréből kinyert adatokat a legfejlettebb módszereket és technológiákat alkalmazó FortiGuards Lab ellenőrzi. Ez a szakasz a hálózat méretétől és komplexitásától függően 3-7 munkanapot vesz igénybe.

3.

Elemzés, jelentés készítése. A kinyert adatokból készül egy riport. Ez a munkafolyamat az adatok kézhezvételét követően átlagosan 2 napot vesz igénybe.

Videó lejátszása

Mit tudhat meg a CTAP tűzfalteszt segítségével?

Az eddig elvégzett CTAP tesztek a következőket mutatták meg a tesztelt hálózati rendszerekről:

A fenti számok a korábban elvégzett  CTAP elemzések átlagai.

A CTAP nélkül ezen információk nem derülnének ki. Frusztráló ezekkel a problémákkal szembesülni, de jobb mielőbb beavatkozni és elkerülni a még nagyobb problémákat.

Miről szól a Cyber Threat Assessment Report?

A Cyber Threat Assessment Report nem egyszerűen csak egy mérési jegyzőkönyv. Tartalmazza azokat az ajánlott lépéseket, melyek enyhíthetik a biztonsági problémákat, csökkenthetik a fenyegetettséget, javíthatják a hatékonyságot és a hálózat  kihasználtságát.

A kézhez kapott elemzésből részletes képet kap arról, hogy:

Összegzés

Ahhoz hogy javítani tudjon cége informatikai hálózata minőségén, teljesítményén, először pontos képet kell kapnia annak működéséről. A Fortinet CTAP elemzése segítségével olyan, átfogó képet kap, ami lehetővé teszi hálózatvédelmi rendszere továbbfejlesztését.

Legutóbbi híreink

Böngésszen biztonságosan a FortiClient VPN segítségével!

Videó lejátszása

< Fortinet.hrp.hu > A magyar Fortinet disztribútor

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.