Hogyan védekezzen cége a legújabb kibertámadásokkal szemben?

A kibertámadások száma évről évre folyamatos növekedést mutat. A “hagyományos” malware-ek (trójai vírus, adathalászati módszerek) mellett egyre gyakrabban bukkannak fel a zsarolóvírusok. Ezek felismerése és hatástalanítása alapvető fontosságú, hiszen a hálózatba bejutva a teljes cég működését is blokkolhatják.

Ahogy az embereket fenyegető vírusok, úgy a számítógépeket támadó kártevők egy részénél is csak utólag derül ki, fertőzés történt. Átlagosan 185 nap telik el, mire kiderül a vírusfertőzés ténye, utána következhet csak az elhárítás, a helyreállítás. Érthető tehát, hogy egy komoly vírustámadás óriási károkat okozhat.

A legjobb védekezés az éberség

A kibertérben is folyamatos a fegyverkezési verseny. Bár egyre több és egyre jobb szoftver segít a kibervédelmet, a kiberbűnözők is folyamatosan fejlesztenek. Az IT biztonság az egész céget érinti, ezért ezt a védekezést sem szabad kizárólag az informatikusokra bízni.

Alapvető fontosságú, hogy a cég valamennyi munkatársa érezze saját felelősségét és betartsa az alapvető biztonsági előírásokat: a kettős autentikációt, az erős, rendszeresen cserélt jelszavak használatát.

Legalább ilyen fontos az állandó éberség: ismeretlen címről kapott levelek körültekintő kezelése, a gyanús csatolmányok negligálása, a nem biztonságos, vagy egyenesen gyanús oldalak kerülése. Az ilyen, felelős felhasználói magatartás a megfelelő kiberbiztonsági eszközökkel együtt jelentősen csökkenti a támadók esélyeit.

A COVID-19 és a számítógépes vírusok

Miközben márciusban a fél világ önkéntes karanténba kényszerült, a kiberbűnözők fokozták tevékenységüket. A célkeresztbe az otthoni munkára váltók kerültek, akik a védett irodai környezetből egy gyengén, vagy sehogy sem védett házi környezetben találták magukat. A másik támadási irány a COVID-19 iránti felfokozott érdeklődést használta ki. Számos olyan oldal készült, ami hiteles információk helyett csak (számítógépes) vírust tartalmazott.

Érdekesnek találta az olvasottakat?
Infografikánkat akár le is töltheti!

Infografikánk nemcsak az aktuális kiberbiztonsági trendeket tartalmazza, de számos védekezési módszert is javasol.

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.