Kibervédelmi képzéssel a hálózatbiztonságért

Miközben a cégek jelentős erőfeszítéseket tesznek a digitális átállás érdekében, új technológiákra ruháznak be, növelik hatékonyságukat, gyakran nem figyelnek eléggé az emberekre. Komoly hiba, hiszen a legnagyobb IT biztonsági kockázat maga a felhasználó. (Ez az állítás nem valamelyik introvertált rendszergazdától származik, hanem több nemzetközi kutatás egybevágó megállapítása.)

Hiába fegyverzi tehát fel magát egy cég bombabiztos tűzfallal, hiába invesztál a legkorszerűbb vírusirtó programokra, ha a munkatársaknál szivárog a rendszer. Nem frissítik rendszeresen jelszavukat, illetve az összes létező szolgáltatónál évek óta ugyanazt a 2 perc alatt kitalálható jelszót használják, gondolkodás nélkül megnyitnak minden csatolmányt, gond nélkül használnak nem megbízhatónak minősített oldalakat, ellenőrizetlen forrásból származó programokat telepítenek, mindenféle szabályozás nélkül a céges hálózathoz csatlakoztatják saját eszközeiket – hogy csak a leggyakoribb problémákat említsük.

Hiba volna azt hinni, hogy mindez csak a “laikus” munkavállalókra vonatkozik. A tekintélyes Center for Strategic & International Studies egy 2018-s felmérést idéz, ami szerint még a kiberbiztonsági állásra jelentkezők többsége sem rendelkezik a feladathoz szükséges tudással és készségekkel. Mit várhatuk akkor a többiektől?

Segítsük a rendszergazdákat a kibervédelemben!

Elmúlt már az az idő, amikor kényelmesen hátradőlve dolgozhattunk, abban a biztos tudatban, hogy a rendszergazda (aki egyben kibervédelmi szakember is), mindent informatikai problémát megold – lehetőleg a háttérben.

Sajnos ez ma már nem így működik. A megnövekedett feladatok, a megsokszorozódott kiberfenyegetések idején már nem várhatjuk, hogy a rendszergazda fogja mindenki kezét. Az alap a kibervédelmi tudatosság. Valamennyiünknek tisztában kell lennünk a legalapvetőbb biztonsági előírásokkal.

Fontos a rendszergazda tehermentesítése is. Ahhoz, hogy a legfontosabb, a különleges szakértelmet igénylő feladatokat elvégezhesse, mindenkinek ügyelnie kell a hálózat biztonságára, a számítógéppel dolgozó kollégának fel kell vállalniuk bizonyos feladatokat, illetve szorosan együtt kell működniük a kibervédelmi szakemberekkel.

A megoldás: kiberbiztonsági képzés

A kiberbiztonság nem egyszerűen csak munkahelyi ügy. Aki a munkahelyén nem képes betartani az alapvető kiberbiztonsági szabályokat, az munkaidőn kívül sincs biztonságban. Az a cég, mely megszervezi munkatársai alapvető kiberbiztonsági képzését egyszerre fektet saját biztonságába és teremt plusz értéket dolgozói számára. Márpedig az elégedett – és immár a biztonsági szabályokkal tisztában lévő – munkavállalónál kevés jobb befektetésünk lehet manapság.

A kiberbiztonsági képzés azonban nem áll meg a munkatársaknál. Fontos, hogy a partnerek és az MSSP-k is magas szintű kiberbiztonsági képzést kapjanak, hiszen csak így garantálható a végfelhasználók professzionális kiszolgálása. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a végfelhasználók szakembereinek képzése nem oldható meg házon belül. A megoldásszállítók rendelkeznek azzal a tudással, szakértelemmel, speciális minősítésekkel, amik elengedhetetlenek a magas szintű, naprakész tudás átadásához.

Fortinet NSE képzési program a kiberbiztonságért

Gyakran előfordul, hogy a cégek a kiberbiztonsági résekkel való visszaélésekkor döbbennek csak rá, hogy milyen nagy hiányosságok vannak házon belül. Sajnos megesik az is, hogy bár rendelkeznek kiberbiztonsági megoldással, a probléma abból adódik, hogy nem ismerik kielégítően az adott gyártó eszközeit.

A fenti probléma megoldására a legjobb, ha a szakemberek képzését saját kezünkbe vesszük.

A Fortinet Network Security Expert (NSE) programját olyan emberek számára alakította ki, akiket érdekelnek a kulcsfontosságú hálózatbiztonsági információk. A 8 modulból álló program önálló és oktató által vezetett részekből, valamint gyakorlati feladatokból áll.

Az NSE program lehetővé teszi, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet hozzák ki a Fortinet hálózatbiztonsági platformjából. Az angol nyelven elérhető képzések 1-3. szintjei ingyenesek, önállóan, online elvégezhetők, míg az NSE 4-8. szintjeit tanúsítványokkal hitelesített vizsgaközpontokban szerezhető meg. AZ NSE tanúsítvány nem csak egy papírdarab. Ezzel a végzettséggel bekerül a hálózatbiztonsági szakemberek elitcsapatába.

Oktatások a HRP-nél

Professzionális, Fortinet eszközökkel felvértezett, oktatótermünkben rendszeresen tartunk Fortinet oktatásokat és workshopokat, melyek során hallgatóink magyar nyelven ismerkedhetnek meg az aktuális trendekkel, a Fortinet újdonságaival, illetve átfogó ismereteket szerezhetnek a Fortinet meglehetően széles termékpalettájáról. Ezen oktatásokat újabban online, webinár formájában tartjuk meg, melyek utólag vissza is nézhetők.

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.