Hogyan lehet egy cég igényeire szabni a hálózatvédelmet?

“Minket nem fenyegetnek a kiberbűnözők, mi csak egy kis cég vagyunk.”

Napjainkban is gyakran hallani ezt KKV cégek vezetőitől. A valóság viszont az, hogy a hackerek, adathalászok, az internetes zsarolók egyre nagyobb arányban támadják a közepes és kis cégeket. Az ismert kibertámadások fele ma már az ilyen cégek ellen irányul. Az ok egyszerű: a nagyobb cégek már megtanulták, hogy védeni kell magukat, a kisebbek mostanában fizetik meg a tanulópénzt.

Védeni, de hogyan? A legtöbb KKV-nél nincs házon belüli informatikus, aki egyaránt átlátná a cég működését és a kiberbiztonsági fenyegetéseket. A külsős rendszergazda, aki rendszerint sok cég informatikai feladatait látja el, leggyakrabban nem az ideális megoldást választja, hanem azt, amiben leginkább otthon érzi magát.

Sok céges döntéshozó fél attól, hogy ugyan beruháznak védelmi eszközökre, de mégis maradnak rések, amiken keresztül megtámadhatják a céget. A másik gyakori aggály, hogy a külső tanácsadók “túlvásároltatják” őket, olyasmit is megvetetnek, amire legfeljebb egy nagy banknak lenne szüksége.

A Fortinet hálózatvédelmi csomagja - A cégére szabva

A KKV-knak olyan megoldásokra van szükségük, melyek:

A Fortinet egységesített fenyegetés elleni védelmi (Unified Threat Protection – UTP) csomagja valamennyi fenti szempontnak megfelel. Ez az az összeállítás, ami valóban tartalmaz minden olyan hálózatvédelmi modult, amivel egy kis- és középvállalkozásnak rendelkeznie kell.
Fontos, hogy a csomag elemei jól skálázhatók, ezért nem kell attól tartania, hogy cége növekedésével hamar kinövi őket.

A legfontosabb modulok:

A sikeres kibertámadások és adatlopások jelentős része a felhasználói fiókok nem megfelelő védelme miatt válik lehetővé. A Fortinet UTP csomag olyan megoldásokat biztosít, melyek lehetetlenné teszik az egyszerű, soha nem változtatott jelszavak használatát és más, hasonló, veszélyes gyakorlat alkalmazását.

Hogyan tartható kézben egy ilyen komplex hálózatvédelmi megoldás?

A Fortinet UTP felhőalapú felügyeleti és vezérlési felülettel rendelkezik, ami lényegesen egyszerűbbé teszi a hálózatvédelmi architektúrát, növeli annak áttekinthetőségét és kezelhetőségét.

A FortiGate Cloudnak köszönhetően bárhol, és bármikor információt kaphat cége hálózati forgalmáról, a felhasználókról, és az esetleges fenyegetettségekről is. Amennyiben egy külső szolgáltató “rendszergazda” gondoskodik hálózati infrastruktúra karbantartásáról, az távolról is könnyedén hozzáférhet minden szükséges beállításokhoz, így azonnal elháríthat minden esetlegesen felmerülő problémát.

Biztonságossá tett WiFi

A nagy irodákban a legtöbben még ma is a vezetékes hálózaton keresztül kapcsolódnak az informatikai rendszerbe. A KKV-k világában és home office-ban viszont a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolódás az általános. Miközben a WiFi használata rendkívül kényelmes, fontos tudni, hogy a  legsérülékenyebb, a legkönnyebben kompromittálható, és a legnehezebben védhető pontja a hálózatnak. Az okoseszközök, és az IoT világában egyre több és több, részben nem professzionális használatra szánt  eszköz csatlakozik, munkahelyi szinten is WiFi-n keresztül.

A vezetéknélküli, ezen belül a WiFi  kapcsolatok biztonságát a Fortinet egyszerűen menedzselhető és rugalmasan bővíthető hozzáférési pontjaival, a FortiAP-k segítségével biztosíthatja. A FortiAP-ok a FortiGate tűzfalakba integrált menedzsment, vagy felhőalapú menedzsment segítségével is vezérelhetők. Mivel a FortiAP egységek vezérlése központilag lehetséges, telepítésük rendkívül egyszerű, nem igényel technikai tudást.

Összegzés

A Fortinet átfogó és kiemelkedően innovítív kibervédelmi megoldásai nagyvállalatok, állami szervek és pénzintézetek után már KKV-k számára is elérhetővé váltak.

A külön-külön kapható hálózatvédelmi komponensek összeválogatása, összehangolása és működtetése komoly szakértelmet és jelentős időráfordítást igényel. A Fortinet UTP megoldása olyan komplex kibervédelmi megoldást nyújt, ami leveszi válláról a védekezés terheit, így Ön vállalkozása fejlődésére koncentrálhat.

Keresse munkatársunkat, kérjen ajánlatot, hogy mihamarabb biztonságban lehessen a cége!

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.