Így segíti a mesterséges intelligencia a kibervédelmet

A kiberbiztonság, a hálózatvédelem versenyfutás a kiberbűnözéssel. A hackerek folyamatosan új programokat fejlesztenek ki, hogy ezekkel sikeresen jussanak át a biztonsági rendszereken. A kibervédelem feladata, hogy a legújabb fenyegetéseket felfedezzék, és ezek ellen hatékony védelmet fejlesszenek ki.

A kibervédelem helyzete rendkívül nehéz, mert

Mesterséges intelligencia a kibervédelemben

Ma már nem elegendő a korábbi kibervédelem fejlesztése, új megoldásokra van szükség. Ezt felismerve kezdte a hálózatvédelemben vezető szerepet játszó Fortinet már évekkel ezelőtt fejleszteni mesterséges intelligencián (AI) alapuló termékeit. Jó döntés volt: az óriási tömegű adat feldolgozása ma már nem lenne lehetséges más módon.

A Fortinet különböző típusú AI termékei a hagyományos védelmi megoldásokat kiegészítve különböző védelmi pontokon jelennek meg. Az AI megoldások így éppúgy jelen vannak a globális felhős megoldásokban, mint a helyi rendszerekben.

FortiGuard Labs, a kiberhadviselés anyahajója

FortiGuard Labs a világ egyik legnagyobb kiberbiztonsági kutató- és elemzőközpontja. A FortiGuardLabs több mint 200 kutatója és elemzője a világ legjobbjai közül kerülnek ki. Itt önálló csapat foglalkozik a legújabb kiberfenyegetésekkel, és technológiákkal. Ez a kutatócsapat fejlesztette ki az iparág egyik legeredményesebb mesterséges intelligencián, és gépi tanuláson (ML) alapuló rendszerét, ami napi 100 milliárd biztonsági esemény elemzésére képes.

A FortiGuard Labs a legmagasabb tudományos szintet képviseli, ugyanakkor nagyon is gyakorlati célokat szolgál. Munkájának eredményei közvetlenül megjelennek a Fortinet termékeiben, szolgáltatásaiban.

Mesterséges intelligencia a Fortinet telepített rendszereiben

A FortiAI – a Fortinet egyik újdonsága –  a FortiGuards Labs mesterséges intelligencia segítségével gyűjtött tudásból állít össze speciális adatcsomagokat, és biztosítja azokat a telepített Fortinet rendszerek számára. Az öntanuló mesterséges intelligenciának köszönhetően az érintett rendszerek minden eddiginél biztonságosabbá válnak.

AI a végpontvédelemben

A hackertámadások megakadályozása ma már nem lehetséges hatékony végpontvédelem nélkül. Itt az egyik legnagyobb kihívás a sebesség. A Fortinet FortiEDR megoldása gépi tanuláson alapuló rendszere nemcsak gyors, de – a hagyományos megoldásokkal szemben – nem is terheli túl felesleges adatokkal a rendszert.

Automatikus védelem

Fortinet Automate Threat Protection a Fortinet hagyományos, jól bevált szolgáltatásait is AI-technológián alapuló megoldásokkal egészíti ki:

Összegzés

A Fortinet átfogó és kiemelkedően innovítív kibervédelmi megoldásai nagyvállalatok, állami szervek és pénzintézetek után már KKV-k számára is elérhetővé váltak.

Rövid leírásunk csak ízelítőt adott, nem terjedhetett ki a Fortinet valamennyi mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló megoldására.

Tudjon meg többet, ásson mélyebbre! Kollégánk készséggel segít ebben!

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.