Fortinet SD-WAN – Már harmadik éve az élen

Napjainkban meglehetősen nehéz helyzetbe kerül az, aki a lehető legoptimálisabb és legkedvezőbb terméket vagy szolgáltatást szeretné kiválasztani, hiszen megannyi gyártó versenyez a vásárlók kegyeiért. Az sem mindegy mi számunkra a legfontosabb igény. Ha csak például a funkcionalitás mellett szeretnénk dönteni, szinte lehetetlen helyzetbe kerülünk: vegyünk példának egy személyautót – négy kereke van, megy előre, mégis megannyi gyártó, számtalan modellje található meg a piacon, de ember legyen a talpán, aki tényleg minden szempontból a legjobb ajánlatot ki tudja választani közülük.

Nincs ez másképp a hálózatbiztonság világában sem. Számos remek gyártó fejleszt sok-sok éve olyan megoldásokat, amelyeket a folyamatosan változó végfelhasználói igényeknek megfelelően állítottak össze. Sok termék és szolgáltatás tulajdonsága hasonló, mégis megannyi dologban teljesen mást képviselnek, más szemszögből közelítenek meg problémákat és adnak rá válaszokat, így azok hatásossága is eltérő.

Választás szabadsága – Áldás vagy átok?

Egy hálózatbiztonsági megoldás kiválasztásakor számtalan tényezőt kell figyelembe venni. A jelenlegi IT-infrastruktúra felmérésével a jelenlegi szükségletek és későbbi igények tisztázásával csak bonyolódik a képlet.

Ha egy adott cégvezető nem mozog otthonosan a komplexebb IT-biztonsági kérdésekben, akkor általában segítséget kér az IT-részleg szakértőitől, vagy valamilyen külső szolgáltatótól a megvalósításra. Ilyen esetekben azonban mindig felmerül a kérdés, hogy valóban független és a cég számára legoptimálisabb ajánlatot kapjuk-e, vagy valamilyen más motiváció áll a háttérben (például félelem a változástól, más megoldásra való átállástól, vagy az ismerttől eltérő rendszerek bevezetésének plusz munkaigénye). Végeredményben tehát a választás szabadsága sokszor átoknak tekinthető, ha csak egy közül választhatnánk, bizonyos értelemben egyszerűbb dolgunk lenne.

Amennyiben valóban független szakértői véleményre, elemzésére támaszkodhatunk, minden bizonnyal áldásnak tekinthető a szabad választás, hiszen így már ki tudjuk választani a lehető legköltséghatékonyabb hálózatbiztonsági megoldást a piacon elérhető céleszközökből. Sokszor nem is merül fel a cégmenedzsmentben, hogy milyen jelentőséggel bír ez, pedig cégünk boldogulása a modern világunkban a vállalati adatvagyon és az IT-infrastruktúra biztonságának integritásán nyugszik.

Ebben a kérdéskörben lehet segítségünkre a Gartner® Magic Quadrant™, mely olyan nemzetközileg elismert, független elemző időszakosan megjelenő kimutatása, amely egy adott piacon széles látószögű képet ad a piaci versenytársak egymáshoz viszonyított helyzetéről. Az egységes értékelési kritériumrendszer alkalmazásával a Magic Quadrant segíthet megbizonyosodni arról, hogy a hálózatbiztonsági szolgáltatók mennyire valósítják meg a megfogalmazott elképzeléseiket, és mennyire teljesítenek jól a piaci elvárásokkal szemben.

Ismét élen a Fortinet

A Fortinet, a piacvezető hálózatbiztonsági megoldások gyártója, aktívan részt vesz a legnagyobb iparági kutatócégek vizsgálataiban, hogy összehasonlíthatóvá váljon a piacon lévő hasonló szereplőkkel, és ügyfelei számára elfogulatlan, harmadik féltől származó értékelést biztosítson. Évekre visszamenőleg ellenőrizhető, hogy számtalan kimutatásban, elemzésben szerepel vezető helyen – díjazták már többek közt következő generációs tűzfal, Zero-Trust hálózati hozzáférés (ZTNA), email biztonsági, webapplikációvédelmi, SIEM és végpontvédelmi megoldásait is.

2022 szeptemberében ismét rangos elismerést zsebelhetett be a Fortinet a Gartner legfrissebb elemzésében: a Secure SD-WAN megoldása immár harmadik éve került a toplistába, de ami még lenyűgözőbb, hogy az elmúlt két évben egyenesen az legmagasabb helyezést érte el több kategóriában is.

Fortinet Secure SD-WAN – mi a pláne benne?

Az IT világa az utóbb időben rengeteget változott. A vállalatok egyre több felhőszolgáltatást, külső szolgáltatók online megoldásait és rengeteg okoseszközt használnak, ami robbanás-szerűen megnövelte a hálózati teljesítményre vonatkozó igényeket, de egyben sajnos a kiberbiztonsági kockázatokat is. A vállalatok számára így egyre nagyobb terhet jelent az üzleti szempontból kritikus fontosságú adatok és folyamatok védelme.

Ezekre a kihívásokra nyújt választ a Fortinet Secure SD-WAN, mely egy szoftver alapú megoldás, nagy kiterjedésű hálózatok biztonságos és költséghatékony kezeléséhez. A Fortinet szoftver alapú WAN-jával csökkenthetőek a működési költségek és javíthatók az erőforrások felhasználása többtelephelyes architektúrák esetében. Segítségével az IT-részleg hatékonyabban menedzselheti a sávszélesség kiosztását, nagyobb teljesítményt biztosíthatnak a legfontosabb alkalmazásokhoz anélkül, hogy az adatbiztonság pajzsán rés esne.

Hogyan teszi ezt lehetővé?

A Fortinet Secure SD-WAN sikerének titka két kulcsfontosságú tényezőn alapul:

Amellett, hogy a 2022-es Gartner® Magic Quadrant™-jában a Fortinet Secure SD-WAN vezető helyen szerepel, a 2022. márciusi Gartner Peer Insights  „Az Ügyfél hangja” jelentésben is „A vásárlók választása” elismerést kapta meg immár harmadik alkalommal. 

Ajánlott Fortinet megoldások kis- és középvállalkozások számára

A Fortinet Secure SD-WAN elsősorban a nagyobb (legalábbis több telephellyel rendelkező) vállalkozásoknak nyújt kiemelkedő megoldást, azonban a Fortinet jeleskedik a KKV-k támogatásában is. Ebben a cikkünkben azt mutatjuk be, hogy hogyan lehet egy cég igényire szabni a hálózatvédelmet, míg ebben a cikkünkben egy interaktív konfigurátor segítségével konkrét, azonnali ajánlásokhoz juthatunk.   

Összegzés

A Fortinet Secure SD-WAN segítségével a kereskedelmi, pénzügyi szolgáltatók, ügyvédi irodák és más piaci szegmensek szervezetei egyszerűsíthetik IT-infrastruktúrájukat. A díjnyertes megoldás maximális biztonságot nyújthat a több telephellyel rendelkező kisvállalatok, a fiókhálózattal rendelkező nagyvállalatok számára.  A beépített univerzális ZTNA funkciókkal pedig – többletköltség nélkül – a szervezetek állandó, minőségi élményt nyújthatnak a távolról / otthonról dolgozó munkatársaik számára, miközben átfogó biztonsági ernyőt emelhetnek a vállalat teljes digitális támadási felülete felé.

Értesüljön legfrissebb tartalmainkról,
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fortinet

KKV

Konfigurátor

Bizonytalan mely Fortinet megoldásra van szüksége? Segítünk!

Konfigurátorunk segítségével most megtudhatja, mely Fortinet eszközben/ szolgáltatásban érdemes gondolkodnia, hogy kompromisszummentes védelmet biztosíthasson vállalata számára.

1
2
3
4
5

1.Lépés

Szükségünk lesz pár cégére vonatkozó információra

2.Lépés

Az adathasználatról

Pl.: Egy kisebb iroda, ahol jellemzően csak szöveges fájlokkal dolgoznak alacsony adatmennyiséget, míg egy stúdió, ahol egy publikus felhő tárhelyre mentik a média anyagokat magas adatmennyiség használatot jelent.

3.Lépés

Funkciók, melyekre szüksége lehet

4. LÉPÉS

A megadott adatok alapján javasolt Fortinet megoldások

FortiGate-30E eszköz

FortiGate-60E eszköz

FortiGate-100E eszköz

FortiGate-200E eszköz

FortiClient EMS

FortiClient VPN

Fortinet Unified Threat Protection

FortiToken

5.Lépés

Ajánlat pontosítása

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy kalkulátorunk kizárólag tájékoztató jellegű adatokkal szolgál, azok nem tekinthetőek teljes értékű ajánlatnak. Amennyiben szeretne teljesebb képet kapni, és szeretné, ha szakértő kollégáink vizsgálnák meg egyedi igényeit, kérjük töltse ki az alábbi adatlapunkat.

INGYENes Fortinet CTAP DEMÓ

Ismerkedjen meg testközelből a Fortinet Security Fabric előnyeivel!

Töltse le brosúránkat, tudjon meg többet ingyenes szolgáltatásunkról. A Fortinet Cyber Threat Assessment Program segítségével felmérheti hálózata valódi kitettségét a kiberfenyegetettségnek.